Достапни линкови

Состанок на земјите членки на Г-20


Британскиот премиер Гордон Браун денеска повикал на спречување на идните економски глобални кризи. Тој говорејќи пред министрите за финансии на групата Г-20 и на земјите во развој изјавил дека мерките со кои треба да се осигура надоместокот за прекуграничните финансиски трансакции треба да ја зајакнат стабилноста на меѓунродниот финансиски систем. Во исто време, британскиот шеф за финансии, Алистер Дарлинг ги повикал земјите членки на Г-20 да се договорат за трошоците за борбата против климатските промени пред состанокот за клима на ОН, кој треба да се одрши во декември во Копенхаген.
XS
SM
MD
LG