Достапни линкови

Германија лута на Џенерал Моторс


Американскиот авто производител Џенерал Моторс потврди дека ке скрати 10 илјади работни места во европската филијала на Опел. Ова соопштение доага по одлуката да не го продаде Опел на канадската Магна и нејзиниот парнер руски Сбербанк. Оваа одлука ја налути Германската влада, која ја подржуваше продажбата додека германските синдикати повикаа на штрајк. Германските работници стравуваат дека две од четирите фабрики на Опел ке бидат затворени, според планот за реконструкција на Џенерал Мотрос.
XS
SM
MD
LG