Достапни линкови

ЕУ - економски предвидувања


Европската Комисија ја соопшти својата проекција за постепено економско обновување. Економиите на Унијата ке растат по 0,7 насто во 2010 и 1,6 проценти во 2011 година. Сепак, се проценува дека невработеноста ке се зголеми следната година и во 2010 ке изнесува 10,3 насто на ниво на Европска Унија.
XS
SM
MD
LG