Достапни линкови

Чешкиот Уставен Суд решава за Лисабонскиот договор


Уставен суд на Чешка денеска се очекува да ја отфрли жалбата на групата сенатори против Лисабонскиот договор. Со тоа ке се отвори патот за потпис на Лисабонскиот договор од страна на Претседателот Вацлав Клаус. Чешка е последната од 27 те земји на Европската Унија која не го одобри договорот за реформи и поедноставување на процесот на одлучување во Унијата
XS
SM
MD
LG