Достапни линкови

Ирачкиот парламент не гласаше за Законот за избори


Ирачкиот парламент повторно не го донесе важниот Закон за избори, за да може непречено да се одржат изборите во јануари. Денеска немало гласање затоа што на седницата не присуствувале претставници на партијата на Курдите .За да се доенесе законот потребно е потврдо да гласаат 138 пратеници,а денска биле присутни само 100. Собранискиот спикер најавил следна седница на која ќе се гласаа за Законот, но не прецизирал кога би можело тој да биде изгласан.


XS
SM
MD
LG