Достапни линкови

Косовските академици незадоволни од Енциклопедијата на МАНУ


Членовите на Косовската академија на науките и уметностите, денеска оценија дека се неприфатливи наводите за Албанците во Енциклопедијата што ја издаде МАНУ. Косовските академици оценуваат дека се искривуваат научните историски факти за потеклото и времето од кога Албанците живеат во Македонија.
Тие велат дека содржината на енциклопедијата е политичка.
XS
SM
MD
LG