Достапни линкови

Иран -Гласање за владата на Ахмадинеџат


Парламентот на Иран денеска се очекува треба да гласа за владата на Претседателот Махмуд Ахмадинеџат. Во дебатата која започна во неделата е изразена загриженост дека некои кандидати не се кавлификувани за функциите, меѓу кои и министерот за разузнавање Најдар Мослеши. На ова гласање се гледа како на тест за Ахмадинеџат да се одржи на власт. Пред 4 години беа одбиени 4 од кандидатите на Претседателот Ахмадинеџат. Ако овој кабинет не биде прифатен, Претседателот на Иран ќе добие доплнителни 3 месеци да поднесе нова листа.
XS
SM
MD
LG