Достапни линкови

Американската економија заздравува


Американската економија веќе не е на работ на колапсот, но државата се соочува со тешки предизвици со цел натамошно намалување на дефицитот. Ова го оцени американскиот министер за финасии Тимоти Гајтнер во интервју за телевизијата Еј Би Си. ,,Тоа што ќе го видиме најнапред е позитивен раст, а потоа и намалување на трендот на порастот на бројот на невработените, со можност за отворање нови работни места во наредната година,, изјави Гајтнер.
XS
SM
MD
LG