Достапни линкови

Министерски самит на ЕУ за климатските промени


Министрите за животна средина на земјите членки на ЕУ се договорија Брисел да ги координира мерките за ублажување на последиците од екстремните климатски промени, како што се сушите и поплавите. Досега таквите мерки се донесуваа на национално ниво. Во рамките на дводневниот самит, кој завршува денеска, ќе се разговара и за финансирањето на борбата против климатските промени.
XS
SM
MD
LG