Достапни линкови

Можно повлекување на мировниците на ЕУ од БиХ


Европската унија ги исполни воените цели во БиХ и сега може да почне да разгледува повлекување на мировните сили. Чешкиот министер за одбрана Власта Парканова, чија држава е актуелен претседавач во Унијата, изјави дека 27-те земји членки не можат и не сакаат едноставно да ја остават Босна. ЕУ има околу 2.100 мировници во Босна.
XS
SM
MD
LG