Достапни линкови

Владата претстави инвестициска програма вредна осум милијарди евра


Пред официјалното започнување на изборната кампања на полноќ Владата денеска најави нова инвестициска седумгодишна програма, за реализирање на крупни стратегиски инфраструктурни проекти во делот на енергетиката, транспортот, екологијата, образованието и културата. Вкупната вредност на програмата е осум милијарди евра обезбедени од Буџетот, задолжување и најголемиот дел од концесионирање. Според опозициската СДСМ презентиарната инвестициска програма на владата е празно ветување и политички маркетинг.
XS
SM
MD
LG