Достапни линкови

Камбера: Во Австралија денеска Ден на жалост за жртвите во пожарите


Во Австарлија денеска е прогласен ден на жалсот за жртвоте во смрттоносниот пожар кој ја погоди таа земја.Владата побара да се работи врз созадавање на рано предупредуавчки состем за елемантрни непоходи во бид да се одбегне повторување на несреката Во најголемата огнената природна катастрофа што ја погоди Австарлија загинаа околу 180 луге , уништени се над 1800 домови, а 7 илајди луге останаа куќи.
XS
SM
MD
LG