Достапни линкови

Кабул: Амбасадорите на Советот за Безбедност на ОН пристигнаа во посета на Авганистан


Амбасадорите на 15 земјите членки на Советот за Безбедност на Обединетите Нации денеска пристигнаа во Кабул со што ја започнаа три дневната посета на Авганистан. Абасадорите ке го посетат западниот град Херат и ке разговараат Целта е изразување посветеност во стабилизацијата и обновата на Авганистан, каде што, според септемврискиот извештај на Обединетите Нации, ситуацијата е влошена.
XS
SM
MD
LG