Достапни линкови

Атина: Конгрес на Социјалистичката интернационала


Во Атина денеска почнува 23-от Конгрес на Социјалистичката интернационала (СИ), кој насловен како „Храброст да се направи промена“ ќе се занимаваат со клучните прашања во социјалдемократските движења. На Конгресот, со кој претседава Сегрчкото сопцијалистичко движење (ПАСОК), ќе учествуваат 600 делегати, меѓу кои партиски лидери, шефови на влади и држави, министри, пратеници и претставници на партии од 140 држави во светот, како и гости.
XS
SM
MD
LG