Достапни линкови

Тирана: Спорот меѓу Атина и Скопје за името на Македонија може да доведе до нестабилност,рече Бериша


Спорот меѓу Атина и Скоппје за името на Македонија, поради кој Скопје не доби покана за членство во НАТО, може сда доведе до нестабилност ако прашањето не биде решено, изјави албанскиот премиер Сали Бериша. Ако нема решение за прашањето, тогаш постои реална можност за поттикнување на радикалните групи на сите етнички заедници и тоа може да стане проблем за регионот, рече Бериша.
XS
SM
MD
LG