Достапни линкови

Скопје: Пробно полагање државна матура во сите државни средни училишта


Во сите државни средни училишта во Македонија денеска во девет часот почнува пробното полагање државна матура. Матурантите од четиригодишното средно образование 240 минути писмено ќе одговараат на прашањата по предметот мајчин јазик. По вториот екстерен предмет, математика или странски јазик ќе бидат тестирани утре и испитот ќе трае 3 часа.
XS
SM
MD
LG