Достапни линкови

Чад: Властите на Чад најавуваат обвинение за грабнување деца и измама


Властите на Чад ќе покренат обвинување против девет француски државјани за грабнување деца и измама и против шестмина шпанци за соучесништво. Станува збор за француски хуманитарни работници и за членови на екипажот на еден шпански авион. Тие биле упасени во минатиот четврток додека се подготвувале со авионот да префрлат сто и три деца во Европа. Хуманитарците велат дека сакале на децата да им помогнат односно да ги згрижат во нови семејства.
XS
SM
MD
LG