Достапни линкови

Свет: Кина најголем светски загадувач


Холандската владина агенција за животна средина соопшти дека Кина, за прв пат, го превзеде првото место од Соединетите Држави, како наголем загадувач со јаглерод диоксид, која пак се смета за главната причина за глобалното затоплување. Според, холандската агенција, Кинеското масовно користење на јаглен и производство на цемент, се основните причини за рапидно зголемиување на емисијата на штетни гасови.
XS
SM
MD
LG