Достапни линкови

Вашингтон: Балканските држави имаат проблеми со нелегалната трговија на луѓе


Во новиот годишен извештај на Стејт департментот за шверцот со луѓе балканските земји, меѓу нив и Македонија се вклучени во категоријата држави кои имаат проблеми со нелегалната трговија на луѓе. Во извештајот се додава дека во регионот повеќето жени и деца се префрлаат од Русија, Романија, Бугарија, Украина, Белорусија и Нигерија и оти бројот на жртвите постојано расте.
XS
SM
MD
LG