Достапни линкови

Свет: Пронајдени 500 мртви фоки на брегот на Каспиското море


Околу 500 фоки, најголемиот дел млади, се најдени мртви на казахстанскиот брег на Касписко море во иминативе три недели. Според некои извештаи фоките умреле од вирус. Разните болести, ловот и се помалиот рибен фонд, го редуцира бројот на фоките на Касписко море од 400 илјади во 80-тите години на 20 век на 100 илјади во денешно време.
XS
SM
MD
LG