Достапни линкови

Вашингтон: Буш разгледува испраќање дополнителни сили на краток рок во Ирак


Американскиот претседател Џорџ Буш изјави дека ја разгледува можноста на кратко време да испрати повеќе трупи во Ирак со цел да се справат со тамошното растечко насилство. Новиот американски секратр за одбрана Роберт Гејтс, од своја страна пак, при посетата на Багдад одби да каже дали доплонителните сили се навистина потребни.
XS
SM
MD
LG