Достапни линкови

Виена: Децентрализацијата на Косово, главна тема на средбите меѓу делегациите на Белград и Приштина


Новите општини на Косово и прашањето за Косовска Митровица денеска повторно е во фокусот на преговорите во Виена меѓу делегациите на Белград и Приштина. Досега преговорите за овие прашања не дадоа резултат бидејки српската страна бара формирање 12 општини со српско мнозинство, додека косовската нуди само 5.
XS
SM
MD
LG