Достапни линкови

Њујорк: Каи Еиде специјален пратеник на ОН за примена на стандардите на Косово


Генералниот секретар на Обединетите Нации го наименува норвешкиот дипломат Каи Еиде за специјален пратеник за примена на стандардите на Косово. Шефот на Унмик Сорен Јесен Петерсен пак вчера во Загреб најави дека разговорите за конечниот статус на Косово ќе почнат во септември. Петерсен, како што се пренесува, очекувал дека решението може да се постигне за 6 до 9 месеци.
XS
SM
MD
LG