Достапни линкови

Свет: Побарано уништување на потенцијатлно опасниот вирус


Од илјадници лабораттории низ светот е побарано да ги уништат потенцијално опасните примероци на вирусот на азиски грип од кој во пеесетите години од минатиот век умреле четири милиони луѓе. Колеџот на американските патолози по грешка испрати примероци од овој вирус до три илјади и седумстотини лаборатории, повеќето од нив во Соединетите Држави.
XS
SM
MD
LG