Достапни линкови

Ахваз: Откриени две големи полиња со нафтени резерви и гас


Иран соопшти дека се откриени две големи полиња со нафтени и резерви на гас во близина на југоисточниот град Ахваз. Проценките говорат за 5,7 милиони барели сурова нафта и 36 милиони кубни метрри гас во полето Рамин плус 168 муилиони метри кубни гас во другото гасно поле. Овие полиња, според властите во Иран се дел се продолжение на гигантското поле Саут Парс.
XS
SM
MD
LG