Достапни линкови

Њујорк: Комитет на ОН усвои необрзувачка декларација за забрана за клонирање


Комитетот на Генералното собрание на Обединетите Нации усвои необврзувачка декларација со која се повикуваат државите во светот да ги забранат сите форми на човечко клонирање. Декларацијата ја предложи Хундурас, со подршка на Соединетите Држави, но некои земји беа против, залагајки се дозвола за клонирање само во медицинските истражувања кои треба да придонесат за лекување на некои болести.
XS
SM
MD
LG