Достапни линкови

Белград: Санадер во прва посета на СЦГ


Хрватскиот премиер Иво Санадер престојува во прва официјална посета на Белград. Тоа е и прва посета на еден хрватски премиер по илјада деветстотини деведесет и првата година. Предидено е двете страни да потпишат договор за заштита на етничките малцинства и меморандум за српско хрватската програма за научно течничка соработка. Во минатата година во Белгард престојуваше хрватскиот претседател Стипе Месиќ.
XS
SM
MD
LG