Достапни линкови

Скопје: Протокол со Косово за трансфер на осудени лица


Македонската влада и УНМИК денеска ќе разменат писма на согласност за прифаќање на Привремениот протокол за трансфер на осудени лица. Со тоа, како што се прецизира, се создава правна основа со која им се овозможува на лицата лишени од слобода да ја издржуваат казната во средината од каде што потекнуваат.
XS
SM
MD
LG