Достапни линкови

Њујорк: Групата на Ал Заркави ставена на листата на комитетот за санкции на ОН


Комитетот на Обедиетите Нации за санкции против Ал Каида на својата листа ја стави и милитантната група, контролирана од Абу Мусаб Ал Заркави. Групата на Заркави е осомничена за повеќе бомбашки напади во Ирак. Државите членки на Обединетите Нации имаат обврска да ги спречат патувањата и да им ги замрзнат сметките на над 300 групи и индивидуалци, кои се на листата на комитетот за санкции.
XS
SM
MD
LG