Достапни линкови

Бразил: Контрола на програмата за збогатување на ураниумот


Инспектори на Меѓународната агенција за атомска енергија денеска ќе извршат контрола на програмата на Бразил за збогатување на ураниумот. Инспекторите треба да ја посетат фабриката Ресенде, каде што се спроведува таа програма. Бразил досега одбиваше нелимитирана инспекција на оваа фабрика, со забелешка дека со тоа ќе бидат открени технолошките тајни на новиот процес за збогатување на ураниумот што потоа би можело да биде искорисетно од конкуренцијата.
XS
SM
MD
LG