Достапни линкови

Љубљана: Парламентарни избори


Во Словенија се одржуваат парламентарни избори. Ова се четврти парламентарни избори од осамостојувањето на Словенија. Сите избирачки места се отворени на време. Околу еден милион и шерстотини илјади избирачи избираат меѓу 1390 кандидати пријавени на 23 кандидатски листи за 90 пратенички места.
XS
SM
MD
LG