Достапни линкови

Вашингтон: Нова банкнота од педесет долари


Денеска во оптек е пуштена нова банкнота од пеесет американски долари. Таа е во боја и е во рамките на напорите на владата во Вашингтон против фалсикувањето на доларот. Прва банкнота на американските пари беше онаа од дваесет долари што беше пуштена во оптек во минатата година. Старите банкноти со оваа вредност и важат и натаму и ќе бидат повлекувани постепено.
XS
SM
MD
LG