Достапни линкови

Њујорк: Продолжува деветтото генералното собрание на ОН


Пеесет и деветото Генералното собрание на Обединетите Нации продолжува со обраќања на светските лидери, меѓу нив и на балканските земји. Собранието почна вчера со говорот на генералниот секретар Кофи Анан кој побара од членките почитување на меѓународното право. Американскиот претседател Џорџ Буш во своето обраќање пак, бранејќи ја неговата политика во однос на Ирак и Авганистан изјави дека промовирањето на демократијата и човековите права на Блискиот Исток претставува историска можност од која корист ќе имаат сите земји во светот.
XS
SM
MD
LG