Достапни линкови

Софија: Егзекутиран еден од заложниците во Ирак


Бугарија потврди дека милитантите во Ирак егзекутирале еден од заложниците и покрај огромните дипломатски напори киднапираните возачи да бидат спасени. Милитантите и се заканија на Софија дека ќе биде убиен и другиот возач доколку Бугарија не ги повлече своите војници од Ирак во рок од 24 часа. Во меѓувреме Филипини започна да повлекува дел од својот воен персонал од Ирак поради заканите дека киднапираниот филипинец ке биде убиен. Соединетите Држави изразија разочарување поради таквиот чекор сметајки дека е тоа лош сигнал за попусливост спрема терористите.
XS
SM
MD
LG