Достапни линкови

Истанбул: Состанок на Организацијата на Исламската конференција


На состанокот на Организацијата на Исламската конференција во Истанбул се расправа за предложената резолуција со која ќе и се даде подршка на преодната ирачка влада до одржувањето избори во Ирак. Меѓутоа, за предлогот за испраќање мировници во составот на сојузничката коалиција во Ирак нема голема подршка меѓу муслиманските земји.
XS
SM
MD
LG