Достапни линкови

Берлин: Враќање на нуклеарен отпад од Франција во Германија


Денеска, и покрај големите протести на германските анти нуклеарни активисти, од Франција се враќа во Германија радио активниот нуклеарен отпад. Во операцијата за враќање на отпадот кој се испраќа на репроцесирање во Франција се ангажирани 13 илјади припадници на германските служби за безбедност.
XS
SM
MD
LG