Достапни линкови

Париз: Трет ден од штрајкот на работниците


Денеска е трет ден од големите штрајкови на работниците од јавниот транспорт и другите сервисни услуги во Франција откако владата и синдикатот не успеаја да постигнат договор за пензиските реформи. Со реформите на владата се предвидува старосната пензија да се зголеми за четири ипол години етапно до 2020 година бидејки на францускиот систем му се заканува банкрот. Сега во Франција се оди во пензија со 37 ипол години старост.
XS
SM
MD
LG