Достапни линкови

Милионски профити на сопствениците на хидроелектраните за сметка на граѓаните

Големите профити на сопствениците на мали хидроелектрани го отвораат прашањето за исплатливоста на субвенционирањето на хидроенергијата, наспроти колчеството на произведена електрична енергија. За 15 милиони евра добиени субвенции малите хидроцентрали лани задоволиле само 2,6 проценти од потребите за струја, покажуваат податоците до кои дојде Радио Слободна Европа.

ФотоRadio Slobodna Evropa (RFE/RL)

Големите профити на сопствениците на мали хидроелектрани го отвораат прашањето за исплатливоста на субвенционирањето на хидроенергијата, наспроти колчеството на произведена електрична енергија. За 15 милиони евра добиени субвенции малите хидроцентрали лани задоволиле само 2,6 проценти од потребите за струја, покажуваат податоците до кои дојде Радио Слободна Европа.

XS
SM
MD
LG