Достапни линкови

logo-print

Денеска заседава Собранието на Македонија


Собранието на Македонија денеска треба да ја одржи 71 седница на чиј дневен ред се 118 точки. Пратениците, меѓу другото, треба да расправаат за предлозите за изменување и дополнување на Законот за употребата на македонскиот јазик, на Законот за заштита на културното наследство, на Законот за експропријација и на Законот за јавните набавки. На дневен ред се и предлог измените на законите за технолошки индустриски развојни зони, за животната средина, за просторно и урбанистичко планирање, за здравственото осигурување, за биомедицинско потпомогнато оплодување и за служба во Армијата на Република Македонија.

XS
SM
MD
LG