Достапни линкови

Претседателот на Молдавија одби да потпише закон за кастрација


Николар Тимофти

Николар Тимофти

Претседателот на Молдавија одби да го потпише указот за закон кој предвидува хемиска кастрација на резиденти и странци осудени за педофилија во земјата. Претседателот Николар Тимофти рече дека со законот се кршат човековите права и се создава простор за тортура. Шефот на државата го врати законот во Собранието каде истиот беше изгласан на шести март. Легислативата предвидува хемиска кастрација на осудентие педофили, и посебни судски одлуки за осудените за силување.
XS
SM
MD
LG