Достапни линкови

logo-print

Цените на мало во однос на март лани пораснале за 2,7 насто


Цените на мало во Македонија во март годинава во однос на претходниот месец бележат зголемување од 0,7 насто, а трошоците на живот пораст од 0,4 проценти. Во однос на март лани цените на мало бележат пораст од 2,7 насто, а трошоците на живот 1,4 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика порастот е резултат, меѓу другото, на повисоките индекси на јајцата за 11,2 и овошјето за 2,7 проценти. Во март, пораст на индексите на трошоците на животот е забележан и кај превозот на патници со воз за 50,9 насто, нафтените деривати за 5,1 и централното греење за 1,4 насто.
XS
SM
MD
LG