Достапни линкови

Расизмот бележи раст во Европа


Kомесар за човекови права на европскиот совет, Томас Хамарберг

Kомесар за човекови права на европскиот совет, Томас Хамарберг

Kомесар за човекови права на европскиот совет, Томас Хамарберг изјави дека расизмот и хомофобијата бележат раст во Европа во услови на економска криза, поради која се заборава на ранливите социјални групи.
Според Хамарберг во Европа и натаму има злоупотреба на човековите права, поради што потребно е да се посвети повеќе внимание на решавање на прекршувањата на правата во борбата против тероризмот, како и на нерешените злосторства во поранешна Југославија.
XS
SM
MD
LG