Достапни линкови

logo-print

Втора седница на новиот состав на Собранието


Собранието на РМ денеска ќе ја одржи втората седница на која треба да биде утврден бројот на потпретседатели и да бидат изгласани одлуки за основање постојани работни тела и делегации и пратенички групи за меѓународна соработка. Се предлага Собранието и натаму да има тројца потпретседатели, а според законот еден од нив да биде од опозицијата. На друга седница ќе се гласа за персоналните решенија, што ќе стигнат како предлози од пратеничките групи.
На дневен ред на седницата е и измена на Одлуката за основање на Националниот совет за евроинтеграции, со која се предвидува членовите на ова тело да имаат и заменици.
XS
SM
MD
LG