Достапни линкови

logo-print

Самит за климатски промени во Атина


Во Атина се одржува самит за климатски промени во Средоземјето, на кој Македонија ја претставува министерот за животна средина Неџати Јакупи. Тој ќе учествува на министерските панели во рамките на Медитеранската иницијатива за климатски промени. Декларацијата што ќе биде усвоена во Грција ќе биде политичка основа за ангажирање на земјоделските кругови во реализација на проекти од областа на зеленото инвестирање и заштитата на животната средина.
XS
SM
MD
LG