Достапни линкови

logo-print

Чешкиот Уставен Суд решава за Лисабонскиот договор


Уставен суд на Чешка денеска се очекува да ја отфрли жалбата на групата сенатори против Лисабонскиот договор. Со тоа ке се отвори патот за потпис на Лисабонскиот договор од страна на Претседателот Вацлав Клаус. Чешка е последната од 27 те земји на Европската Унија која не го одобри договорот за реформи и поедноставување на процесот на одлучување во Унијата
XS
SM
MD
LG