Достапни линкови

Илустрација - Згради во државна сопственост

Државен имот со големина на 84 скопски плоштади е „ничија земја“

Над 600 државни парцели чекаат упис во Катастар. Над 500 државни дуќани „заработуваат“ само прашина. Државни станови ги користат функционери без мандат. Нема единствен целосен регистар на државниот имот. РСЕ во неколку наврати пишуваше како државата не се грижи домаќински за својот имот, a тоа го потврдува и најновиот ревизорски извештај

Илустрација - Згради во државна сопственост ФотоRadio Slobodna Evropa (RFE/RL)

Над 600 државни парцели чекаат упис во Катастар. Над 500 државни дуќани „заработуваат“ само прашина. Државни станови ги користат функционери без мандат. Нема единствен целосен регистар на државниот имот. РСЕ во неколку наврати пишуваше како државата не се грижи домаќински за својот имот, a тоа го потврдува и најновиот ревизорски извештај

XS
SM
MD
LG