Достапни линкови

Детско игралиште во Капиштец - фотографијата од лево е направена од општина Центар кога новото игралиште се отвори, а онаа од десно, ја направи Радио Слободна Европа (РСЕ) два месеца подоцна

Детски игралишта во Скопје - постојана битка со вандалите

Родители се жалат дека нивните деца играат на оштетени и небезбедни детски игралишта во Скопје. Општините одвојуваат од буџетот за да ги поправат штетите од вандалите. Велат дека имаат редари, но бараат и засилена полициска контрола. Речиси и да нема игралиште во главниот град на кое нешто не му фали.

Детско игралиште во Капиштец - фотографијата од лево е направена од општина Центар кога новото игралиште се отвори, а онаа од десно, ја направи Радио Слободна Европа (РСЕ) два месеца подоцна ФотоRFE/RL Graphics

Родители се жалат дека нивните деца играат на оштетени и небезбедни детски игралишта во Скопје. Општините одвојуваат од буџетот за да ги поправат штетите од вандалите. Велат дека имаат редари, но бараат и засилена полициска контрола. Речиси и да нема игралиште во главниот град на кое нешто не му фали.

XS
SM
MD
LG