Достапни линкови

Талибанците ја губат подршката во Авганистан


Подршката на талибанците меѓу обичните авганистанци е на најниско ниво во последниве години, покажува едно истражување на јавното мислење, делумно финансирано од Соединетите Држави. Според денеска објавените податоци, само 29 насто од авганистанците ги подржуваат талибанците, за разлика од лани кога имале 40 насто подршка. Како најголеми проблеми во државата, авганистанците ги посочиле безбедноста, па потоа корупцијата, невработеноста и сиромаштијата.
XS
SM
MD
LG