Достапни линкови

Укината суспензијата за европски пари за образовани програми


Панче Кралев, министер за образование.
Република Македонија од 2012 година повторно ќе може да користи пари од програмите на Европската унија „Доживотно учење“ и „Млади во акција“, по одлуката на Европската комисија за повлекување на суспензијата на децентрализираните акции, информира министерот за образование Панче Кралев.

Суспензијата на програмите траеше една и пол година, откако Европската комисија се посомнева дека Националната aгенција за европски образовни програми и мобилност неправилно ги троши европските пари.
XS
SM
MD
LG