Достапни линкови

Државјаните на ЕУ во Србија без визи


Државјаните на земјите членки на Европската Унија од денеска можат да патуваат во Србија без визи. Граѓаните на ЕУ во земјата ќе можат да влезат само со нивната лична карта и да останат најмногу до 90 дена. Министерот за надворепни работи на Србија , изјавил дека сепак ќе постојат некои правила за државјаните на Словенија и на Бугарија. Новите правила за влез во Србија исто така ќе важат и за државјаните на Швајцарија, Норвешка и Исланд кои се надворо од ЕУ.


XS
SM
MD
LG